Una setmana divulgativa sobre la salut mental des de l'ESO fins al Batxillerat


  

La setmana del 13 de desembre s'han realitzat sessions informatives sobre la salut mental per difondre coneixement i trencar tabús entre els adolescents de l'ESO i Batxillerat. Aquestes han estat realitzades amb la finalitat d'assessorar l'alumnat i ampliar en coneixement d'aquestes malalties i estats d'ànim. 


A les conferències es dedica la sessió a conscienciar l'alumnat sobre la importància de la salut mental, incidint amb la depressió i els trastorns de la conducta alimentària (donat que són els problemes més freqüents entre la joventut). Les eines utilitzades són un vídeo amb simulació d'escenes reals sobre pensaments que poden tenir els joves per aproximar el problema i empatitzar. 
A més a més els arguments es recolzen amb les opinions de diverses especialistes dedicades a la salut mental; en parlen obertament i, fins i tot, per trencar l'estigma i arribar al cor dels joves, el músic Lildami finalitza el reportatge per ajudar a arribar a la major part dels receptors.

Per finalitzar aquesta notícia ens posem en mans de l'alumnat de Batxillerat per oferir la seva visió sobre aquest problema.


Com a persones joves que som creiem que és rellevant la conscienciació dels diferents trastorns i la normalització d'acudir al psicòleg, donat que una de cada quatre persones les pot arribar a  desenvolupar. Encara que estem veient que a la nostra generació és un tema menys tabú i que anem pel bon camí. 

 

Maria Rion, Lucía Pérez, Anny Rodríguez i Noelia Padilla.