Rap al Fòrum amb Nel·lo C

Bonavista acull un taller de rap pels nostres alumnes 

Puede ser una imagen de 3 personas y personas de pie

                                                                                          Nel·lo C i les participants del taller de rap

El dissabte 11 de desembre va haver-hi al Fòrum Espai Cultural de Bonavista un taller de rap amb en raper Nel·lo C. 

Al capdavant del Fòrum hi ha el Vicent i la Neus molt implicats amb l’organització del taller i d’altres propostes culturals en favor de la llengua catalana. 

Nel·lo C és un raper compromès amb diversos conflictes socials i un d’aquestos és la salut de la llengua catalana. Perquè hem de dir-ho la salut del català no és molt bona independentment de la zona. 

El nexe d’unió entre el Fòrum i Nel·lo C per a poder realitzar el taller era la Plataforma per la Llengua, organització compromesa per la difusió i ús del català. Objectiu que també comparteixen els membres del Fòrum Espai Cultural i Nel·lo C.

Rapejar pot semblar una activitat difícil que no tothom es creu capaç d’aconseguir, i encara més en català. Entre l’alumnat utilitzar el català ha estat impediment per interessar-se i participar en aquest taller. Una llàstima, perquè una oportunitat com aquesta s’ha d’aprofitar. 

Tot i que era un taller de rap també va haver-hi temps per parlar de diferents temes d’actualitat (feminisme, multiculturalitat...). Tothom va poder expressar la seua opinió. Nel·lo C, com s’ha esmentat més amunt, és un raper compromès socialment i totes les seues cançons mostren realitats que no apareixen en la majoria de cantants més comercials. 

Aquestes realitats les mostrava a partir dels videoclips i una explicació de com l’havia fet i per què. Aquesta era el primer pas per inspirar els rapers del taller, el segon era el consell i els trucs de Nel·lo C. I el tercer, era deixar-se anar, perdre la vergonya i cantar el rap! 

Finalment, caldria agrair al Vicent i la Neus per cedir l’espai del Fòrum Espai Cultural per a duu a terme l’activitat i per organitzar el taller. També cal agrair al Nel·lo C que vingués per ensenyar a rapejar i per haver-hi participat.