MASTERCLASS DE TEATRE AL COLLBLANC

Imatges: Raül Pons


El passat 29 d’Octubre, a l’Institut Collblanc, de la Canonja, vam gaudir de la visita de l’Àngel Miralles, qui va venir a fer una masterclass de teatre als alumnes de 4t ESO que participaran al musical d’aquest any. 

 Biografia

L’Àngel Miralles, nascut a Barcelona l’any 1976, va deixar la seva comodíssima vida a la metal.lúrgia industrial l’any 2002 per dedicar-se professionalment a la comèdia i va començar una gira que avui encara continua. Ha actuat amb els seus monòlegs per tota Espanya, sumant més de 1500 actuacions. A més a més, paral.lelament, ha treballat com a actor, professor de l’EOC (Escola Oficial de Comèdia), i ha col•laborat tant a la ràdio com a la televisió. Destaca com guionista de televisió i de teatre; tot i que es coneix com monologuista al show de ReEugenio, i l’any passat va estrenar amb èxit el seu nou espectacle, La Vanitat. 

 Xerrada

L’Àngel ens va fer una petita xerrada introductòria a les diferents situacions a les que s’enfronta un artista dalt d’un escenari i davant d’un públic, tot analitzant els diferents estats d’ànim que et poden afectar en aquell moment. Ens va ajudar a saber gestionar aquestes emocions per tal de poder desenvolupar el paper del personatge que s’ha de representar. 

Aprendre a expressar

Després, vam fer exercicis corporals per connectar amb la musculatura del nostre cos i aprendre a expressar no només amb la paraula, sinó amb el gest i el moviment. Vam aprendre que el llenguatge corporal és essencial al teatre i ha d’anar en concordança amb el context i el diàleg per omplir-se de sentit i aportar naturalitat a l’escena. 

Comunicar amb la intencionalitat i el gest

Per finalitzar la sessió, va proposar un exercici d'improvisació teatral, en el que cada alumne havia de comprar les seves pròpies sabates, que prèviament havia col·locat als estants d’una improvisada sabateria a l’aula. En aquesta situació, i només repetint una frase aleatòria sense sentit, s’havien de comunicar mitjançant l’entonació, la intencionalitat i el gest. Va estar molt divertit i els alumnes s’ho van passar d’allò més bé, a més d’aprendre coses tan interessants de la mà d’un professional del teatre com l’Àngel.
  

L'Annie, l'espectacle d'aquest curs

Després de l’èxit de l’any passat amb el musical Sister Act, aquest cop ens endinsarem a la ciutat de Nova York per viure la història de l'Annie, una nena òrfena que busca desesperadament els seus pares i que de manera inesperada acabarà vivint a la casa d’un dels homes més rics i més importants dels Estats Units. 

La data de l’actuació d’aquest curs encara no és definitiva, però sabem que estareu al cas i que no us perdreu l’oportunitat de venir a gaudir un any més del nostre musical amb nosaltres.