TRIBUT A LA TARDOR


Imatge: A. Palau

Podeu admirar el preciòs panel realitzat per l'alumnat del SIEI


Per Tot Sants, castanyes i cargols amb banyes


Estem a la tardor, una de les estacions més fascinants de l’any. Els arbres es despullen i deixen caure les fulles que s’amunteguen per terra formant tapissos de colors groguencs, carbassa, marró i ocre. 


Plou i bufa el vent. El dia s’escurça i les ombres s’allarguen. 

Ha arribat el moment de desar les sandàlies, les bermudes i les samarretes de tirants. La gent treu les rebeques i caçadores del fons de l’armari, comencem a veure les primeres samarretes de màniga llarga i fins i tot les botes de pluja. Hi ha persones que van a la muntanya amb cistells a buscar bolets o cargols. 

Aquest curs, a la matèria de català els alumnes del SIEI hem volgut fer un tribut a la tardor. 

Primer de tot, vam fer una recerca de dites i refranys relacionats amb la castanyada i tot Sants. Cada alumne va escollir els refranys que més li agradaven i els van escriure dins del dibuix d’una fulla, bolet, castanya o cargol i després la vam pintar amb els colors d’aquesta estació. Fins i tot va haver companys que es van animar a escriure un missatge de collita pròpia. 

Després vam muntar un arbre amb paper d’embalar i vam col·locar les fulles. Així que qualsevol persona que camini pels passadissos, pot veure el nostre arbre amb 3D. 

A continuació us afegim un recull dels refranys i dites que més ens han agradat: 
  • Castanya bullida, castanya ensopida. 
  • Castanya Torrada i calenta, escalfa les mans i el ventre. 
  • Les castanyes al Nadal es mengen bé i es paeixen mal.

SIEI