VOX POPULI: LATIN NOW

El passat divendres 20 de setembre l'alumnat de Batxillerat de llatí va assisitir a l'exposició Latin Now al museu Nacional d'Arqueologia de Tarragona. 


Imatges: Meritxell Blay


No era una exposició qualsevol, sinó una exposició que durava un sol dia i que es completava amb un taller pràctic sobre escriptura romana. L'exposició ha passat per moltes ciutats europees que tenen un museu arqueològic amb restes important dels romans, com ho és precisament Tarragona, que va ser capital de la Hispania Citerior, també per Barcelona, Saragossa, Pamplona, Nimes, Viena, Bruges, etc.


Com escrivien els romans és un dels temes amb què es comença sempre quan s'aprèn una llengua nova, sigui la que sigui. Aquest era bàsicament el tema de l'exposició itinerant en què hi havia peces originals i rèpliques. Fins i tot els alumnes es van haver de posar uns guants per tocar-les! 



Els alumnes també van poder gaudir de l'exposició permanent del museu i també van fer un taller d'escriptura on van aprendre a escriure l'alfabet en cursiva llatina i a desxifrar algun missatge secret escrit en llatí. Després van escriure el seu propi missatge en una tauleta de plom i el van tirar a la font del desitjos per veure si s'acomplia. esperem que sí!



En tot cas, ALEA IACTA EST