BEGUDES ALCOHÒLIQUES A 3r ESO

No et passis amb l’alcohol 


El dimecres dia 9 d’octubre, a última hora, ens tocava tutoria a 3rD però va venir l’Aitor a fer-nos una xerrada sobre un tema molt interessant que no se sol parlar a casa: les begudes alcohòliques.


Imatge: Enric Rodríguez


 L’Aitor ens va explicar des de coses que ja sabíem fins a altres que em pensava que les sabia però no. Ens va dir els efectes que pot tenir l’alcohol en el nostre cos: et fa perdre la vergonya i fas coses que normalment no faries, a més a més no controles el teu propi cos i no saps què fas. Pots començar a vomitar i a marejar-te. Per això, a algú que va begut no se’l pot deixar conduir perquè pot provocar un accident, i no només fer-se mal ell mateix , sinó que posa en perill la vida d’altres persones que no hi tenen res a veure.  Beure alcohol no és dolent sempre que vagis en compte i controlis el que veus. 

Hi ha una mesura per saber si algú és addicte a l’alcohol: les UBE. 

En el cas de l’home, si veu nou o més UBES al dia i en el cas de les dones si en veu set o més UBES al dia, comences a tenir un greu problema d’addicció. Per tant, si beus una cervesa al dia, o fins i tot dues, no passa res. Finalment, vam realitzar un experiment: ens vam provar unes ulleres que simulaven la visió d’una persona èbria. S’hi veia molt malament. No m’estranya que els borratxos caminin de costat a costat.


Nil Salla Nebot, 3rD