UN CURS D'ART I D'EMOCIONS!






Aquest any a l’A.P, hem fet un projecte sobre l’art i emocions. Els objectius d’aquesta matèria són ajudar-nos a desenvolupar-se per a conèixer i gestionar les nostres emocions a traves de l’art. Explicarem alguna de les activitats que s’han dut a terme al llarg del curs. 

El primer dia a l’A.P, ens expliquen què és l’art i per què serveix. 


Ens van transmetre que tots podem ser artistes pintant, cantant, ballant... 

A traves d’una dinàmica d’autoconeixement i coneixement de l’art, apareix una pregunta molt curiosa: 

``Què és la vida?´´ 

I a partir d’aquí diferents reflexions. 

Una altra de les sessions que recordem amb sorpresa va ser un dia que les professores ens van dir que retirem tot el mobiliari i que folrem la classe amb paper de diari. 

Foto: Míriam Millan


A partir d’aquí cadascú de nosaltres vam fer el nostre propi espai el vam decorar i vam construir diferents camins que ens conduïen a l’espai dels altres, abans però havíem de demanar permís als altres per connectar els espais. 

Mitjançant aquesta activitat vam poder saber el lloc que ocupava cadascun a l’aula. Un altre dia vam construir entre tots una pilota de paper. La dinàmica consistia en passar-nos la pilota dient alguna cosa positiva a l’altre persona, tots vam rebre en algun moment la pilota, inclús les profés. Es va crear un silenci especial i va ser emocionant. 

En un altre moment del curs vam construir figures de fang on cadascú representava el seu passat, present i futur, aquesta activitat ens va ajudar a poder pensar sobre temes del nostre passat, i inquietuds del nostre futur. 

En alguns moments a l’aula hem vist que necessitàvem un treball més corporal i ens hem anat fent massatges per poder vivenciar l’acte de donar i de cuidar a l’altre, i el rebre i ser cuidat per l’altre. També hem fet relaxacions i estiraments per a sentir la importància de tenir cura d’un mateix, de la pròpia salut i treballar la consciència corporal. 

L’última activitat que voldríem destacar relacionant-ho amb un projecte que s’estava fent a l’A.P. sobre les drogues, va ser construir cadascú de nosaltres un personatge amb la seva història personal, li vam fer una casa i després entre tots vam fer un poble pels nostres personatges, i vam creure convenient afegir-ne d’altres com el metge, el psicòleg, l’alcalde i el policia. En el nostre poble hi havia força serveis com la piscina, un spa, discoteca, restaurants i tot el necessari per viure feliçment. 

Vam acabar el curs, moment d’acomiadaments, ja que alguns de nosaltres no estarem el curs vinent. Cadascú va dibuixar una papallona, símbol de transformació, totes eren diferents i úniques com ho som tots nosaltres, i juntes van formar un mural, el mural de la AP.

Mireia Batet i Míriam Millan