PER FI, SISTER ACT!

EL PALAU DE CONGRESOS ACULL 

EL MUSICAL D'AQUEST ANY


Fotos: Joel López
SISTER ACT MUSICAL:   
14 de juny de 2019

Aquest any, al palau de congressos de Tarragona, ha acollit el grup de l'optativa de música de 4rt d’ESO. La finalitat ha estat representar una obra de teatre musicada sobre la pel·lícula Sister Act. La situació de l'acció s'ha situat a la catedral de Tarragona i a les diverses escenes s'han adaptat per ubicar-les a espais coneguts pels espectadors. 

Els crèdits del vídeo de presentació d'aquesta notícia us informen sobre tots els participants i integrants d'aquesta producció musical de l'Institut Collblanc.






Entre els participants de l'optativa hi ha un grup de col·laboradors del professorat que amenitza els coros i balls de la cofraria de monges, i uns altres, implicats des de la matèria de Català, que han adaptat el text original. 

A continuació us mostrem la perspectiva de la representació viscuda des de la visió de l'alumnat: 

El grup constava de 28 alumnes, 4 professors i un fotògraf personal. 

La protagonista d’aquest musical, es diu Nouriman, que fa de Deloris. Aquest personatge és el que dona vida a tota l’obra, ja que li dona la forma graciosa a l’història. Ell, junt amb Tina (Jana) i Michelle(Verònica), son totes cantants. 

En Curtis, el dolent de l’història, el representava Aitor. El personatge és el típic dolent de tota trama romàntica. Ell forma el grup mafiós junt amb els seus ajudants: TJ (Roger), Ernie (Alex), Joey (Iker) i Pablo (Ivan). Aquest grup, es la part còmica del musical. 

Els policies són: Eddie, qui era Adrián, és el principal, ja que és el líder i té una historia amb la protagonista, i el seu ajudant, Cop (Alex). 

A l’església, qui donava vida al personatge de Mare Superiora era Núria, qui juntament amb Hugo, Monsenyor O’Hara, obren pas a l'inici de les controversies amb les germanes. 

Les principals monges de l’obra són: -Mary Patrick: Una monja molt activa i divertida. Qui donava vida a aquest personatge tant allocat és Laia F. -Mary Robert: Carla T. era qui feia d’aquesta petita monja, la novícia. Era molt educada i tranquil·la. -Mary Lazarus: Aquesta monja és la que donava ordres als cors i la part més seria comparada amb les altres dues. Carla F. Feia d’aquest personatge. -Mary Martin De Tours: La monja que s’encarregava de la música en els cors i la més responsable del grup de monges. Qui feia d’aquest personatge, és Paula, qui canta un rap acompanyada de totes les germanes (profes i alumnes). 

El cor de monges estava compost per les següents actrius: -Maria, Zaira, Ana G., Laia G., Ainhoa, Ainara, Ana M., Yaiza, Sonia, Anna R., Leyre i Marina. Les dues fulanes que sortien en unes escenes determinades són: -Ainara i Marina. Qui feia de cambrer era Sonia i la que feia de taxista Leyre. 

Gràcies a la cooperació i coordinació de tot el grup, han format un musical molt bonic i impressionant. 


El repertori musical ha estat format per un total de 15 peces que han ocupat la part central de l'obra. Us detallem aquestes i els seus interprets: 

1.Mostra’m el cel (Deloris, Tina i Michelle). 
2.Nena fabulosa (Deloris, Tina i Michelle). 
3.Fora d’aquest lloc (Deloris i Mare Superiora). 
4.Ser monja és genial (Mary Patrick, Mary Lazarus, Mary Robert, Mary Martins de Tours i Cor de monges). 5.Trobaré la meva nena (Curtis, TJ, Joey i Pablo). 
6.Podría ser aquest noi (Eddie). 
7.És la veu (Mary Patrick, Mary Lazarus, Mary Robert, Mary Martins de Tours i Cor de monges). 
8. Mostra’m el cel (Repetició) (Monsenyor O’Hara, Deloris, Mare Superiora i Cor de monges). 
9.Febre del diumenge (Monsenyor O’Hara, Mare Superiora, Mary Patrick, Mary Martin de Tours, Mary Robert, Eddie i Cor de monges). 
10.Noia del vestit negre (Joey, TJ i Pablo) 
11.Beneit espectacle (Deloris, Mary Patrick, Mary Martin de Tours, Mary Robert i Cor de monges) 
12.La vida que mai he tingut (Mary Robert i Deloris). 
13.Nena fabulosa (Repetició) (Deloris, Tina, Michelle i Cor de monges) 
14.Sister Act (Deloris) 
15.Estima a tothom (Tots els actors i actrius) 


Escrit per: Zaira del Dedo Martínez