1r de Batxillerat participa a la ruta literària organitzada per l' URV




El 27 de febrer, els alumnes de 1r de Batxillerat de l'optativa de Literatura Catalana vam realitzar una sortida relacionada amb una de les autores que hem estudiat durant aquest curs: Maria Aurèlia Capmany. Ens va acompanyar la professora del Departament de Català, Marta Matas. 

La II Jornada de Potenciació de la Literatura Catalana va iniciar-se a les 9.30h a l'Aula Magna de la URV. En primer lloc, vam assistir a la conferència sobre Josep Carner, impartida per la Dra. Montserrat Corretger; després, la Dra Montserrat Palau ens va fer una extensa dissertació sobre la novel·la de Maria Aurèlia Capmany, Feliçment, jo sóc una dona, la qual havíem llegit prèviament, durant aquest trimestre. Ambdues conferenciants són professores del Departament de Filologia Catalana de la URV i van aconseguir captar el nostre interès i endinsar-nos en les principals característiques dels autors exposats. 

Posteriorment, juntament amb alumnes d'altres instituts, ens vam traslladar per dins de la universitat per tal de realitzar diferents tallers creatius: una xerrada amb joves filòlegs, els quals ens van explicar les seves experiències laborals després d'acabar la seva llicenciatura; una breu introducció de hip-hop a través de la poesia i, finalment, una gimcama per la biblioteca de la URV (CRAI) per descobrir nous aspectes de la figura de Maria Aurèlia Capmany. Per acabar la Jornada, vam tornar a l'Aula Magna on vam assistir a un recital poètico-musical que ens va agradar molt, sobretot perquè vam poder reconèixer alguns dels poemes que havíem treballat a l'assignatura. Tot plegat va fer, de la nostra visita, un aprenentatge més enllà del paper i del bolígraf. 

Un cop finalitzada la nostra tasca a la Universitat, a la tarda vam afegir-nos a la ruta litèraria dedicada a Maria Aurèlia Capmany. Es tractava de llegir fragments de la seva obra relacionats amb l'estada que aquesta autora va fer durant uns quants anys a la ciutat de Tarragona. Ens vam aturar en diversos indrets de la Part Alta i cadascun de nosaltres va llegir algun dels fragments seleccionats per a la ruta. Aquesta activitat, a part de promoure la lectura, va fer que gaudíssim de les vistes d'aquesta part de la nostra ciutat, des d'un punt de vista més literari. 

Samia Milihi (1r Batxillerat A)