GIMCANA DE L'AP AMB GEOCACHING

CERCA DE LA CULTURA LÚDICA PELS CARRERS 


El passat 26 d'octubre l'Aula de Projectes van fer una sortida pels carrers de Tarragona per realitzar una activitat lúdica i cultural amb la intenció de descobrir diversos racons del municipi que guarden alguns detalls curiosos sobre la història i cultura de la ciutat. 



Els alumnes van haver d'afrontar el repte de visitar diferents llocs marcats en en un mapa. A cada punt marcat havien de fer una activitat concreta que havien de resoldre per seguir avançant en el recorregut plantejat pel seu tutor Nacho López. Per portar-lo a terme vam tenir en tot moment el suport de la nostra TIS Eva Viana que ens va acompanyar durant tota la jornada. Entre les activitats proposades havien de resoldre algun problema matemàtic, llegir textos informatius per contestar qüestions diverses que es plantejaven, realitzar alguna activitat creativa en grup, i fins i tot van haver de trobar un petit tresor amagat amb l'aplicació de mòbil Geocaching.       


Mapa amb els indrets marcats on els alumnes havien de fer les diferents activitats

La gimcana va començar amb un parell d'activitats matemàtiques que s'havien de resoldre en el Parc de la Quinta de Sant Rafael. Per poder fer-les van haver de descobrir que el nom del parc ve del seu antic propietari que va habitar a la casa d'estil modernista situada en el parc.

A la segona prova es van haver de desplaçar fins al jardí vertical de la Tabacalera. Allà havien de trobar el sentit i significat de "Smart Parc". No va ser fàcil. Van haver de llegir tots els panells informatius, per acabar descobrint que les plantes del jardí vertical més gran d'Europa és sostenible gràcies a l'aigua de les clavegueres!! 😮🙀  


Més endavant els va tocar anar al Serrallo. Allà vam passejar per tot el port i van haver de informar-se de totes les exposicions que es feien als tinglados del Port, a més de conèixer qui era en "Tarracus", la mascota del Jocs del Mediterrani⚽🏀🏊  que es van celebrar el passat juny a Tarragona. 

Al mateix temps que realitzaven les activitats, els alumnes van aprofitar per gaudir veient els espectaculars vaixells que estaven atracats a Marina Port Tarraco. Entre ells hi havia el veler més gran del món, el Black Pearl, un vaixell capaç de creuar amb només 20 litres de combustible tot l'Oceà Atlàntic.  

Per continuar la visita per la ciutat, vam parar a la Plaça dels Carros. Un lloc per on acostumaven a passar els Carruatges carregats de mercaderies i  que provenien dels vaixells que arribaven al port. Allà els alumnes van descobrir que l'estàtua de la plaça representa al déu romà Mercuri, el déu del comerç. Una escultura de l'escultor canongí Salvador Martorell 🙌🙌🙌


Just després, havien de representar una de les fotografies més famoses del grup anglès "The Beatles" creuant el pas de vianants d'Abbey Road de Londres. Doncs bé, als nostres alumnes se'ls va proposar a més fer una fotografia de com hagués estat en l'actualitat aquesta fotografia. Mireu el resultat!! 😂😂😂 






El següent lloc que vam visitar va ser l'estació de trens. Allà havien de preguntar el cost d'un bitllet d'anada i tornada a Barcelona. Estava tan ple de gent que els alumnes van haver de fer la consulta fent ús de les màquines. Una de les alumnes es va portar una sorpresa en assabentar-se que fins ara sempre havia pagat pel preu d'un adult. Aiiishhh!!! 🙈    
A la penúltima activitat els alumnes van passar per la coneguda Plaça de la mitja lluna i trobar el nom real de la plaça. A més havien de trobar el sentit de perquè era coneguda amb aquest nom. Era fàcil, no!? 
Però a més havien de trobar el nom de l'esglèssia que hi ha just al davant. Això si que va ser més complicat perquè no hi havia cap cartell que ho indiqués 😠 Finalment el van trobar en l'adreça electrònica d'un cartell penjat a la Parròquia.😅✌

I per finalitzar... doncs van acabar a la Pedrera. Vam visualitzar les magnífiques vistes del terrat que hi ha a dalt del parking. La curiositat d'aquest indret, a més del nom del parking que havien d'esbrinar, és que aquell lloc va ser una antiga pedrera d'on els presos extreien les pedres i roques per construir tot el port i l'escullera de Tarragona.


Va ser un dia esplèndit 😎 on tots vam gaudir, vam treballar força i a més vam aprendre alguna coseta més de la ciutat de Tarragona. 

Felicitats noies i nois!! 👏👏👏 👏👏