REPORTERS 3.0

Reporters 3.0 és una matèria optativa de tercer on els alumnes es converteixen en periodistes. 

Optativa de 3r ESO. Reporters 3.0
Seguint el manual d’un bon reporter, recollim la informació propera a la nostra comunitat educativa i la nostra tasca és analitzar-la, sintetitzar-la, elaborar-la i publicar-la perquè tothom estigui al corrent del que passa al nostre entorn més proper. 

Els nostres dos grans objectius són conèixer l’estructura dels principals tipus de texts periodístics (entrevista, reportatge, notícia, documental, crònica o article d’opinió) i també publicar en diferents formats allò que volem explicar. Per aquesta raó tot el que fem ho pengem al nostre bloc. A més, també aportem col·laboracions a la revista del centre. 

Aquesta és una optativa en la qual, a més de les competències de l’àmbit lingüístic, intentem millorar les d’altres àmbits del currículum com ara el personal i social o el digital, ja que no només aprenem recursos per redactar millor, sinó que també hem de saber gravar àudios o utilitzar programes d’edició de vídeo, ja que utilitzem diferents mitjans tant escrits, d’àudio o audiovisuals. A més, apliquem una sèrie de tècniques per millorar la dicció o el control dels gestos per poder comunicar-nos amb el nostre públic d’una manera més eficient. 
https://blocs.xtec.cat/reporterstrespuntzero/2018/09/

Com heu vist, des de Reporters 3.0 intentem oferir un producte final en forma d’informació i que tothom pot consultar a través del nostre bloc o la revista del nostre institut.