LES TRES R: Reduir, Reciclar i Reutilitzar

Els alumnes de l’aula SIEI estem molt preocupats pel futur del nostre planeta i els efectes que sobre el medi ambient està causant el canvi climàtic. 


SIEI promociona el reciclatge


ESPEREM LA TEVA COL.LABORACIÓ

POSA EL TEU GRANET DE SORRA!



Pensem que entre tots podríem posar el nostre granet de sorra per aturar-ho. 

Si reduïm el consum d’envasos, evitem gastar energia i matèries primeres. En conseqüència generarem menys CO2 cap a l’atmosfera i reduirem l’efecte hivernacle, que és el provoca l’escalfament global del planeta i els fenòmens meteorològics. 


Si reciclem, podem evitar la degradació del planeta, podem evitar que mols peixos morin i es contaminin perquè el mar està ple de plàstics. Nosaltres també podem emmalaltir si mengem peix contaminat. 

Tot el que llencem i no es pot reciclar ni desintegrar-se, es queda a l’ambient, contaminant. Si reutilitzem i donem un segon ús o un ús diferent a molts objectes que de vegades llencem, estem ajudant a estalviar. 

Reciclant, estem ajudant també a que algunes persones puguin desenvolupar una feina. 

Hem posat uns contenidors de cartolina exposats al passadís de la planta baixa de l’institut, per recordar-vos el que es pot llençar a cadascun d’ells. 

Veureu també els contenidors de vidre de color rosa que s’han creat per ajudar al càncer de mama i són els contenidors on diu : “Vidre per elles”. Per cada quilo de vidre que llenceu en ells, es donarà un euro per ajudar als estudis contra el càncer de mama. Ja sabeu que també hi ha contenidors per la roba i per l’oli de cuina usat. 

Alumnat i professorat del projecte Tres R.
Pels electrodomèstics, mobles i els objectes que no pots llençar en cap contenidor, trobaràs deixalleries mòbils situades en diferents punts dels carrers de la ciutat i pels objectes més voluminosos, has de trucar a l’Ajuntament i t’indicaran on els has de portar o te’ls passaran a recollir per casa. 

Signen: Andrea, Sara, Jaime, Alba, Iván, Marcos, Desiré, Lucía, Mohamed, Mariano, Anna, Josep Lluís, Xavi, Anna i Sílvia.