MAX IN LOVE, TEMPS DE REFLEXIÓ

El dimecres dia 26, l’alumnat de 4t d’ESO ha gaudit de l'obra MAX IN LOVE a l'Auditori de la Diputació de Tarragona, acompanyat pel professorat d'aquest curs i pel seu coordinador. 

La finalitat principal de la sortida ha estat una invitació per aturar el temps gaudint del teatre. El final de l'etapa d'estudis obligatoris obre una perspectiva nova als adolescents i han d'enfrontar-se a una nova època. Així, doncs s'ha volgut acompanyar pedagògicament amb aquesta sortida el nostre alumnat, pensant amb l'igualtat i l'autonomia de la persona. Amb aquesta obra es promouen els valors i la prevenció de certes conductes sexistes i violentes que poden sorgir a qualsevol context. 
Amb paraules de Casto Pastor, "l'obra convida a un temps de reflexió per als nostres alumnes. Ells gaudiren i aprofitaren un temps d’esbarjo per a tractar des d’un àmbit teatral temes com l'alimentació equilibrada, la sexualitat, tabús, la identitat sexual, l'amor romàntic, les primeres vegades, les conductes sexistes de baixa intensitat; l'alcohol, les drogues il·legals, el "botellot", les festes locals... La proposta es presentà en format de petites històries entrellaçades, de la vida quotidiana que feien reflexionar d'una manera activa, lúdica, i amb un punt divertit, sobre qüestions que els preocupen com a joves."


Alumnat de 4t ESO. Imatge de l'Ins Collblanc


Alumnat de 4t ESO. Imatge de l'Ins Collblanc
La representació de l'obra es presenta amb el subtítol Respecta'm. Aquest és un reclam essencial de l'objectiu de l'obra, que ha estat protagonitzada per set actors i actrius que formen part de diferents centres d'Educació Secundària de Tarragona. 



Ha estat brillant la interpretació dels actors-amateur, que han sabut protagonitzar diverses personalitats, totes elles identificatives amb  possibles persones reals, donat que cadascú és diferent. Aquesta lliçó de vida ha estat impulsada pel Servei de Prevenció de les Addiccions i Joventut, i Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de Tarragona.