INICI DE CURS


L’institut Collblanc obre novament les seves portes als estudiants 

foto: revista collblanc


Inici de curs, 12 de setembre per l’alumnat d’ESO i el 14 de setembre pel Batxillerat. 

Un any més, deixant enrere les vacances d’estiu, estrenem un nou curs per a l’alumnat del Collblanc. Es dona la benvinguda a tota la comunitat educativa i es parteix amb la recepció dels més joves. El 12 de setembre es rebrà l’alumnat de l’ESO; i el 14 es farà pel Batxillerat. El professorat i l’equip directiu ho té tot a punt: horaris, optatives, normes, reunions, etc. 

A l’institut Colllblanc reprenem les activitats habituals que es reben a les aules amb energia, nous aprenentatges i bones pràctiques. Els passadissos s’omplen d’il•lusions que ens acompanyaran durant tres trimestres. 

Al voltant de setembre amb les aules buides comencen els pensaments i reflexions sobre com ajudarem a potenciar el protagonisme de l’alumnat en el seu procés d’ensenyament-aprenentatge i ennuvolem la ment sobre el que ha quedat enrere, no fa gaire, sobre els nostres alumnes graduats i el professorat que ens ha deixat, el què s’ha fet, com ho hem fet o com ho millorarem, si escau. 

Quan es comença un nou curs mirem enrere per tirar endavant, per avançar. Les experiències compartides durant diversos anys acadèmics ens porten a la reflexió i agraïment. Gràcies a tots per deixar-nos les branques dels arbres del centre plenes d’energia, coneixements i una gran empremta. 

Partim de la nova cursa, amb una gran afluència d’alumnat i professorat, i volem donar la benvinguda a tothom, especialment als nouvinguts. L’Institut és una gran comunitat educativa que es marca el repte d’arribar a la meta, garantint que tots els alumnes assoleixin les competències, potenciant l’orientació dels itineraris educatius i els rendiments de la didàctica. Per poder incorporar-se al mon i a la societat actual amb les destreses suficients, a poc a poc, anirem omplint, novament, amb noves idees i coneixements l’alumnat. 

Ens queden per davant nou mesos per consolidar coneixements amb acompanyament, treball i molta il•lusió. Són primers dies de presentacions, retrobaments, d’adaptacions i d’il•lusions per tots. Les emocions ens omplen les motxilles i partim junts remant cap a una mateixa direcció. No oblidem que la curiositat i la motivació forma part també del procés d’aprenentatge, que juntament amb els objectius aniran formant el nostre alumnat i donarà els bons resultats. Com en anys anteriors continuem apostant per grups inclusius, defensant la igualtat d’oportunitats a través de la qualitat i l’equitat. A l’Institut Collblanc millorem la qualitat de l’ensenyament-aprenentatge, en el marc del sistema inclusiu garantint l’equitat. 

El nostre institut, principalment es centra en l’objectiu de fer néixer a cada un dels nostres alumnes el desig d’aprendre, a través dels diferents projectes de centre: un llibre a la motxilla, el musical, l’hort, les activitats esportives, concursos, sortides, biblioteca, i l’educació en valors entre d’altres. Tots ells acompanyen la convivència que es manifesta tant a l’aula com a les diferents sortides. Durant el temps escolar, tots els processos d’ensenyament-aprenentatge que es duguin a terme a les aules estan pensats exclusivament per a que els nostres alumnes es preparin per poder donar resposta a la nostra societat actual. 

Estem convençuts que s’ho mereixen tots els alumnes, i juntament amb les famílies, l’AMPA i tota la comunitat educativa, això és possible. A punt de deixar l’estiu enrere i donar la benvinguda a la tardor, recordem, en paraules de Jean Piaget un gran concepte sobre l’ensenyament:
 “L’objectiu principal de l’educació és el de crear persones que siguin capaces de fer coses noves i no simplement de repetir el que altres generacions han fet”.  

Iniciem un nou curs a l’Institut Collblanc. 


Bon curs 2018/2019! 


Institut Collblanc