COMENCEM

Un curs nou comporta sempre novetats i certs “rituals” que es van repetint any rere any, però no per això són menys interessants. Un d’aquests rituals és l’elecció de delegat o delegada. 


imatge bloc fem tutoria, C.Emp.

Cada classe vota democràticament qui vol que sigui el seu representant. Els i les alumnes que vulguin ser candidats a delegat es presenten a les eleccions. 

S’estableix una mesa electoral, amb un president, un secretari i un vocal. El secretari escriu l’acta d’elecció de delegat. Un cop fet el recompte ja es pot saber qui ha estat l’escollit o escollida.

I què fa un delegat o delegada? Doncs les seves funcions són diverses, per això presentar-se a delegat ha de ser una opció una mica pensada. 


Aquí us deixo algunes de les coses que hauran de fer aquests nous delegats de classe: 



  • Representar i fer arribar l'opinió del grup classe davant les diferents instàncies de l'escola: professor tutor, professors, coordinació i direcció. 
  • Ser l'interlocutor o la interlocutora entre el professorat i l'alumnat, en tot allò que afecti al grup. 
  • Informar, previ acord consensuat amb la classe, i els tutor de la situació de la mateixa a l'equip docent quan aquest tracti de la situació del grup en les sessions d'avaluació i fer-ne el retorn.
  • Exposar al director o directora, als coordinadors o coordinadores, al tutor o tutora i al professorat els suggeriments proposats que afectin a la classe. 
  • Promoure i organitzar activitats col·lectives de tota la classe i coordinar, amb altres delegats i delegades, les activitats conjuntes de curs o cicle, quan n’hi hagin. 
  • Assistir a les reunions de delegats i delegades convocades pel centre. 
  • Informar als companys i companyes dels acords presos a les reunions.